Doğumdan Sonra Saç Dökülmesi Neden Olur?

Tarih: 21.12.2019 17:44
Doğumdan Sonra Saç Dökülmesi Neden Olur?
Doğum sonrası annede saç dökülmesi, endişelenmenizi gerektiren bir durum değildir. Hamilelik dönemi hormonlarda değişikliğe sebep olan bir dönemdir.
Bu dönemde vücutta büyük değişiklikler yaşanmaktadır. Kilo alımı, duygusal değişiklikler gibi süreçlerden dolayı fark etmemiş olsanız da esasında bu dönemde yaşanan değişimlerden birisi de saçlarınızın normal zamanlardan çok daha az dökülmesidir. Elbette bu durum değişen hormonlar sebebiyle meydana gelmektedir. Aynı şekilde doğum sonrası saç dökülmesisebebi de hormonların değişmesidir. Yani hormonlarınızın yavaş yavaş eski düzenine döndüğünün belirtisidir.

Doğumdan Sonra Saç Dökülmesi Ne Kadar Sürer?
Doğum sonrası saç dökülmesi süresikişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bazı kadınlarda bu süre 2 ay civarında sürmektedir. Bazı kadınlarda ise 6 ayı bulabilmektedir. Hamilelik döneminde yükselen östrojen hormonu bu süre içerisinde normal seviyesine dönmektedir. Bu süreçte kadının stres yaşaması, uykusuz kalması ve kansızlık problemi olması saç dökülmesi sürecini uzatabilmektedir. Bu problemler doğum yapmamış bir kişide de saç dökülmesi problemine sebep olmaktadır.

Doğumdan Sonra Saç Dökülmesi Çözümü Nedir?
Doğum sonrası saç dökülmesi çözümüyukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi bu sürecin doğal bir süreç olması sebebiyle ilaçlı tedavi değildir. Bununla birlikte doğum sonrası saç dökülmesi sorunu yaşıyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu hususlara dikkat etmeniz sürecinizi hızlandıracaktır. Doğum sonrası saç dökülmesi sürecinde dikkat etmeniz gereken noktalar şu şekilde listelenebilmektedir:
  • Saçlarınız bu dönemde oldukça hassas bir dönemden geçmektedir. Her zamankinden çok daha kırılgan bir yapıya bürünmüşlerdir. Bu nedenle mümkün olduğunca kimyasallardan uzak durmanız faydanıza olacaktır. Özellikle boya yapmaktan ve saç şekillendirici maddelerden uzak durmanızda fayda bulunmaktadır.
  • Saç şekillendirici aletler de bu dönemde saçlarınızın çok daha fazla yıpranmasına ve dökülme probleminin artmasına neden olmaktadır. Bu sebeple saç düzleştirici ve saç maşası gibi aletleri kullanmayı saçlarınız normal haline dönene kadar bırakmalısınız.
  • Saçlarımız ıslakken kuru halinden çok daha hassas olmaktadır. Islak saçınızı taramak istiyorsanız mümkün olduğunca geniş dişli taraklar tercih etmelisiniz.
  • Saçlarınızı kuruturken de yıpratmamaya özen göstermelisiniz. Bunun için öncelikle saçlarınızın ıslaklığını alması için sıcak bir havluya sarmanız gerekmektedir. Saçlarınız nemli bir hal alınca ise fön makinesi ile kurutma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Şampuan tercihinizi kimyasal katkısı az olan ve saçı besleme özelliği olan bir şampuandan yana kullanmanız gerekmektedir.
Doğum Sonrası Saç Dökülmesi Çözümü İbrahim Saraçoğlu  
Kadınlarda saç dökülmesinin bitkisel çözümü,doğal kürlerden geçmektedir. İbrahim Saraçoğlu'nun hazırlamış olduğu saç dökülmesini azaltıcı ısırgan otu kürü saçları aynı zamanda parlatmaktadır. Kür için ısırgan otunun taze veya kuru olması önem arz etmemektedir. Hangisini temin ederseniz onunla kürü hazırlayabilirsiniz. Günlük kür için gereken malzemeler şu şekildedir:
  • 5 gram ısırgan otu: Bir tutama tekabül etmektedir.
  • 3 su bardağı sıcak su
3 su bardağı kaynamış suyun içerisine ısırgan otunu atmanız gerekmektedir. Ardından yaklaşık 5 dakika haşlamalısınız. Haşlama işlemini kısık ateşte gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bu suyun soğumasını beklemelisiniz. Daha sonra süzerek saçınıza suyu uygulamanız gerekmektedir. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra ılık suyla yıkamalısınız. Saçlarınızı ısırgan otundan arındırırken herhangi bir kimyasal madde kullanmamanız gerekmektedir. Eğer saçlarınızın temiz olmadığını düşünüyorsanız maskeyi uygulamadan önce saçlarınızı yıkamalısınız. Maskeden sonra şampuan uygulaması yapmak maskenin etkisini azaltmaktadır. 

Saç Dökülmesi Kürü İbrahim Saraçoğlu
İbrahim Saraçoğlu saç dökülmesini önleyici kür önerilerinden bir diğeri lavanta kürüdür. Bu kür doğrudan saç dökülmesine bir çözüm olarak sunulmaktadır. Yani yalnızca doğum sonrası dönemde değil, her dönemde saç dökülmesi sorunu ortaya çıktığında kullanılabilmektedir.  Lavanta kürü için ihtiyaç duyacağınız malzemeler şu şekildedir:
  • 5 gram lavanta: Yaklaşık 1 yemek kaşığına tekabül etmektedir.
  • 3 su bardağı sıcak su
Kürü yapabilmek için öncelikle suyu kaynatmanız gerekmektedir. Ardından kaynayan suya lavantayı atarak 5 dakika kadar haşlamalısınız. Haşlama işlemini kısık ateşte gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Daha sonra kaynar suyu başınıza sürmemek için bir süre beklemeniz gerekecektir. Ancak ısırgan otunun aksine, bu kürde suyun tamamen soğuması değil, ılıklaşması gerekmektedir. Suyunuz ılıdıktan sonra saçlarınıza sürmelisiniz. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra durulamanız gerekmektedir. Ancak durulama işlemini yalnızca su ile yapmalısınız. Şampuan veya sabun gibi malzemelerin kullanılmaması gerekmektedir. Bu sebeple saçınızın temiz olmadığını düşünüyorsanız maskeden önce yıkamalısınız. Bu kür hafta 2 defa uygulanabilmektedir. En etkili sonucu almak için saç dökülmeniz durana kadar periyodik aralıklar ile uygulamalısınız. 

Kadınlarda Saç Dökülmesi
Kadınların saçlarında dökülmeler olması, aslında oldukça normal bir durumdur. Her insanın saçlarında günde yaklaşık 100 tel saç dökülmesi olmaktadır. Saçlarımızın üç aşaması bulunmaktadır. İlk aşama saçlarımızın büyüdüğü aşamadır. Bu aşama yaklaşık iki yıl sürmektedir. Daha sonra ise dinlenme aşaması bulunmaktadır. Bu aşama ortalama 3 ya da 4 ay sürmektedir. Son aşama ise dökülme kısmıdır. Yani saç dökülmesi, saçlarımızın büyüme sürecindeki doğal bir aşamadır. Bu aşamada bakımsız ve sağlıksız saçlar dökülerek yeni saçların oluşmasına uygun ortamı hazırlamaktadır. Kadınlarda sık görülen saç dökülmesi dönemleri şu şekildedir:Esasında bu dönemler kadın vücudunda hormonların değiştikten sonra tekrar düzene oturduğu dönemdir.
İlgili Ürünler
Yükleniyor...