Saç Dökülmesine Karşı En İyi Şampuan Hangisi?

Tarih: 05.12.2019 21:23
Saç Dökülmesine Karşı En İyi Şampuan Hangisi?
Saç dökülmesi sorununa karşı en etkili şampuan, saç dökülmesi probleminden muzdarip olan kişilerin en çok merak ettiği konular arasında yer almaktadır.
Saç dökülmesine neden olan sebepler her ne kadar çok geniş bir çerçevede ele alınsa da saç derisine ve yapısına uygun şampuan kullanmamak da saçın zaman içinde yıpranıp dökülmesine neden olabilmektedir. Bu yüzden saçlarının seyrekleşip dökülmesinden rahatsız olan kişiler daha fazla vakit kaybetmeden saçlarını olumsuz etkileyen şampuanları kullanmayı bırakıp, saç dökülmesinekarşı en iyi şampuan kullanmaya başlamalıdır.
Erkekler kadar kadınların da şikayetçi olduğu saç dökülmesi sorunları, mevsimsel ya da sürekli olabilir. Genetik faktörlerin bu konuda çok etkili olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla aileden kalıtımsal olarak kellik kodlarını taşıyan kişilerin özellikle 20'li ve 30'lu yaşlarda saç dökülmesi sorunları ile karşılaşması kaçınılmaz olmaktadır. Genetik faktörlerin dışında pek çok iç ve dış faktörler de saçların dökülmesine neden olabilmektedir.

Saç Dökülmesini Azaltan En İyi Şampuanlar
Saç dökülmesi sorununu azaltan en etkili şampuanlar, kişinin saçlarının dökülmesine neden olan dışsal faktörleri de en aza indirme özelliğine sahip olmaktadır. Nitekim genetik faktörler dışında stres, kirlilik, yorgunluk ya da mevsimler değişiklikler gibi sebepler de saçların güçsüzleşip dökülmesine neden olabilmektedir. Bu yüzden zaman kaybetmeden bakım uygulamasına geçilmesi önem taşımaktadır.
Kadınlarda ve erkeklerde görülebilen saç dökülmesi sorununa tedavi yöntemleri arasında saça uygulanan bakımlar da bulunmaktadır. Saçların dökülmesine karşı şampuanlar ile doğru bir şekilde yıkanması, saç dökülmesini ciddi anlamda azaltan bir faktördür. Bu yüzden saç dökülmesine karşı doğru şampuanın seçimi oldukça önemlidir.

Saç Dökülmesine Karşı Şampuan Seçimi
Saç dökülmesi sorununa karşı şampuan seçimi konusunda ilk olarak parabensiz ve silikonsuz saç şampuanını tercih etmeye dikkat edilmelidir. Cilt bakımında olduğu gibi saç bakımında da en ideal tedavi biçimine uymak için paraben ve silikon içermeyen ürünlerin kullanımına özen gösterilmelidir. Özellikle saç dökülmesi sorunu yaşayan kişilerin saçlarının güçsüzleştiği ve inceldiği göze alındığında saçların mümkün olan en az şekilde zarar görmesi konusunda dikkatli olunmalıdır.
Saç derisinin tahriş olmamsı için kullanılan şampuanın mutlaka paraben ve silikon içermemesine dikkat edilmelidir. Bu sayede saçların daha fazla yıpranmasının önüne geçilerek rahatsızlık veren saç dökülmesi ciddi anlamda yavaşlatılabilmekte hatta kimi durumlarda engellenebilmektedir.
Saç dökülmesine karşı etkili olan şampuanların genel anlamda sahip oldukları birtakım ortak içerikler bulunmaktadır. Örneğin sporcuların güçlenmek için kullandıkları Arginine proteini, saçların yapısı ve güçlenmesi için de çok faydalı bir bileşendir. Saç derisinin de kaslar gibi proteine ihtiyaç duyan bir organizma olması göz önünde bulundurularak, saçın güçlenmesi için doğru içeriğe sahip şampuanların kullanılmasına özen gösterilmelidir. Bu doğrultuda saçdökülmesine karşı en iyi şampuan seçiminde, kullanılacak şampuanın mutlaka Arginine protein içeriği bakımından zengin olmasına dikkat edilmelidir.

Saç Dökülmesine Karşı Doğal İçerikli Şampuan
Saç dökülmesine karşı doğal içeriğe sahip şampuan arayışında bulunanlar için en sık önerilen şampuan markalarından biri de Botanicals Fresh Care Zencefil ve Kişniş Güçlendirici şampuandır. Doğal bitki özleri ile güçlendirilmiş içeriğe sahip olan bu şampuanın hem kadınlarda hem de erkeklerde saç dökülmesine karşı ciddi oranda etkili olduğu bilinmektedir. Doğal içeriklere sahip olmasının yanı sıra paraben, silikon ve renklendirici içermeyen Botanicals Fresh Care ürünleri, saç dökülmesi şikayetleri olan kişilerin rahatlıkla kullanabilecekleri kaliteli şampuanlar arasında yer almaktadır. Zayıflamış, dökülmeye eğilimli saçların zencefil ve kişnişin besleyici etkisiyle güçlendirilmesi mümkün olmaktadır.
Saç dökülmesi problemlerine karşı etkili şampuanlar arasında mutlaka saçı güçlendiren ve özellikle saç köklerinin büyümesini sağlayan besleyici şampuanlar tercih edilmelidir. Saçlarının giderek ince telli bir hal almasından ve güçsüzleşip dökülmesinden şikayetçi olanlar için tavsiye edilen kaliteli ürünlerden biri de Loreal Elseve Arginine Direnç Şampuan markasıdır. Saçların incelerek kopmasını, kırılıp dökülmesini ve benzer dış etkilere karşı çok cılız bir duruma gelmesini engelleyen bu şampuan saçın eski sağlığına kavuşmasında önemli bir rol üstlenmektedir.
Saçın kirli ve yağlı olmasından dolayı ve mevsim geçişlerinde artan saç dökülmelerini önlemede çok etkili olan bu şampuanın yanı sıra içeriğinde aminexil molekülü içeren şampuanlar da saç dökülmesinde etkili sonuçlar ortaya koymaktadır. Aminexil molekülünün saçların güçlenmesinde çok etkili olduğu bilinmektedir. Bu yüzden içeriğinde aminexil bulunan ve saç dökülmesine karşı kullanılan şampuanlar arasında gösterilen Vichy Dercos Energisant Şampuan da saçların kökten uca beslenip güçlenmesini sağlamaktadır.

Saç Dökülmesine Karşı Şampuan Nasıl Kullanılır?
Saç dökülmesi sorununa karşı şampuan kullanımı, en az saç için iyi ve doğru şampuan seçimi kadar önemli ve üzerinde dikkatle durulması gereken bir konudur. Çünkü şampuanın kullanımına uygun hareket edilmemesi durumunda ne yazık ki şampuanın içeriğinden ve saç dökülmesini yavaşlatma konusundaki faydalarından yararlanılamamaktadır.
Saçlara, saç dökülmesine karşı en etkili şampuanı uygularken saçların mutlaka optimum düzeyde nemlendirilmesine dikkat edilmelidir. Saçın her yüzeyinin yeterince nemli olmaması, saçın zaman içinde kuruyup yıpranmasına ve çok daha kolay bir şekilde dökülmesine neden olmaktadır. Bunun ardından saç dökülmesine karşı en iyi şampuan kullanımında ilk olarak saçların ön kısmına, daha sonra başın sağ ve sol kısmına, son olarak da arka kısmına şampuan uygulaması yapılmalıdır. Şampuan saça uygulanırken saç derisine mutlaka masaj yapılmalı ve saç köklerinin uyarılması sağlanmalıdır.
İlgili Ürünler
Yükleniyor...